söndag 28 februari 2010

Byta namn någon?

I Örebro har det under de senaste dagarna vimlat av japanska talanger likt bin kring en bikupa. Och så kommer man hem och får se att Ai Fukuhara slog ut både Guo Yue och Guo Yan i Kuwait och tog sig till final. Det är ju ungefär som om David skulle spöa Goliat och sedan av bara farten spöa upp Goliats lika stora, starka brorsa som kom för att hämnas Goliat.

Japan alltså.

Att Wang Liqin slog Xu Xin i kvarten med 4-0 men i efterhand blev diskvalificerad därför att hans rack inte klarade dopingkontrollen orkar jag inte ens kommentera (host-host-pajasregelverk-host-harkel-host).

Jag säger bara "Masataka Morizono" högt för mig själv, så blir jag på gott humör igen. För det är ju faktiskt inte bara så att japanerna vet hur man spelar bordtennis. De har ju dessutom alltid så ohyggligt häftiga namn. Jämför våra svenska namn som Lars-Åke Skog, Göran Svensson, Bengt Ek och Staffan Lindeborg med japanernas Hiromitsu Kasahara, Yu Kawabata, Seiya Kishikawa, Yuto Muramatsu, Mizutani, Matsudaira, Suzuki osv.

I Sverige heter vi Kent medan de i Japan heter Kenta eller till och med Kentaro som demondeffen Kentaro Miuchi som erövrade hela gnällbältet på bara ett par dagar.

Det hörs ju på namnet vem av Lars-Åke och Masataka Morizono som springer in och väzer forehand på uppstuds över hela bordet och kör yviga yxservar med både backhand- och forehandsidan.

2 kommentarer:

Sedel sa...

Det ska ha funnits en svensk med ett rätt coolt namn som väzzte forehand, vad var det han hette nu igen.. Ja just det, alexander. 3-1 säger en del. Måste säga att Franzén passar oerhört bra i landslagets gulblå tröja.

rikard sa...

Han klädde fantastiskt bra i blågult och visade att han tillhör världseliten i åldersklassen. Stort!

Dessutom alltid en positiv och pigg attityd.