söndag 27 december 2009

Högaktuell stofil

Nu när ett år, ett årtionde till och med, tar slut så kryllar det av listor och sammanställningar som sammanfattar det gångna året och decenniet. Lite extra intressant är som vanligt det strålande musikmagasinet Rolling Stone och dess omfattande listor. Med en jury bestående av folk som The Hives, Metallica, Coldplay, Jarvis Cocker, Lenny Kravitz, Missy Elliot, Jim James, Yoko Ono, Rick Rubin, Mary J Blige, mängder med meriterade musikjournalister och många fler därtill har årtiondets hundra bästa album utsetts.

Med denna saliga blandning av beslutsfattare seglar Dylan in på en åttonde plats med Modern Times (2006) och en elfte plats med Love & Theft (2001). Den gamle tillbakadragne 68-åringen som de flesta fortfarande ser som en protestsångare med akustisk gitarr i famnen och som idag hämtar sin inspiration från musik med 60-90 år på nacken slår sig alltså in bland Eminem, The Strokes, Jay-Z, U2, Coldplay och Radiohead. Ingen annan har med två album så högt upp.

Det visar hur aktuell den gamle är än idag, att han är lika bra som någonsin och det visar vilket otroligt inflytande han har i musikerkretsar även om det inte speglar sig hos folk i allmänhet. Men vi har ju redan konstaterat att folk i allmänhet är dumma i huvudet.

Här finns listan i sin helhet.

Inga kommentarer: