lördag 4 december 2010

Oh!

Apropå Billie Holiday, ungerska självmordslåtar och Judas Priest.

Jag har kommit fram till vem som har världens bästa backhandattack på uppstuds. När backhandattacken kommer på tal brukar folk börja tala om Kreanga.

- A jo, okej, men visst... fast den här killen hinner dra tio stenhårda backhandattacker på samma tid som Kreanga hinner veva in en av sina vildsinta attacker.

Det är bara så olidligt synd att Oh Sang Eun, som jag förstått det, drog på sig den där axelskadan och tvingades till operation. Han kom aldrig riktigt tillbaka och det känns som vi aldrig fick se det bästa av honom, hela kapaciteten utnyttjades aldrig. Han var som vassast kring 2005. Då var han också i semi i VM, men där mötte han en overklig Wang Liqin. Mötet resulterade i världens bästa boll. Där får vi se tre prov på den där backhandattacken. Det är bara det att, ja, Wang Liqin var övermänsklig i Shanghai 2005. Utomjordisk.

Året efter mötte Oh Sang Eun kinesen som skulle toppa världsrankingen de kommande åren, Wang Hao. Där fick vi se hela sydkoreanens kapacitet utnyttjas. Han förnedrar Wang Hao. Backhandattackerna är som piskslag med en kraftledning. Wang Hao är en åskådare. En skolpojke. En bortsprungen hundvalp.

Oh är Tor med sin hammare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske Schlager helt enkelt råkade blinka precis vid Ohs serveträff?

rikard sa...

Det har man baske mig inte råd med!

Grillvante sa...

Oh's tredje backhand under "världens bästa boll". (håller med)

En sagolik träff och så förfinad att ordet perfektion inte riktigt räcker till.

rikard sa...

Håller med.

Och då fattar Wang Liqin beslutet att: "det här verkar vara en lagom boll att dra tillbaka på".