måndag 20 december 2010

Bra förhandlingsläge

Högst glädjande att Mizutani lyckades vinna Pro Tour "Grand" Finals.

På en annan, betydligt mindre inflytelserik pingisblogg, påstods det att anledningen till att kineserna inte tävlat i Europa i år och därför inte kvalificerat sig till Pro Tour Grand Finals är en protest mot beslutet att bara två spelare från varje nation får spela singelturneringen i OS 2012.

Mycket intressant.

Därför att flera beslut har tagits under de senaste åren i försök att bryta den kinesiska dominansen. Det har inte ens hymlats med det, representanterna från ITTF, inte minst president Sharara, har vid upprepade tillfällen gått ut och beklagat sig över den kinesiska dominansen och allt ifrån startbegränsningar till övergången till den lilla bollen har åtminstone delvis motiverats med att det är försök att begränsa Kinas överlägsenhet.

Kineserna har än så länge tagit förändringarna som tävlingsmänniskor. De har tagit det som en utmaning, utan att gnälla, anpassat sig till varje förändring och fortsatt vara överlägsna.

Men kanske börjar måttet nu att rågas. Vad skulle hända om kineserna tröttnade helt? Genom sin blotta frånvaro har de precis skjutit ITTF:s stolta regalskepp, Pro Tour Grand Finals, i sank. Sänkt det till bottens dyiga nivå. Vad händer ifall de gör samma sak i VM? Eller OS?

Minns att Kina inte började delta i OS förrän 1984. De har avstått spektaklet förr. De skulle mycket väl kunna säga:

- Vi har vår egen liga. Den är bäst i världen. Vi har våra nationella mästerskap. De är svårare att vinna än någon annan turnering. Varför ska vi åka runt i världen och slå massa dussinspelare bara för att ändå möta varandra i semifinal och final tillslut? Ni kan väl höra av er igen när ni slutat missgynna oss och istället blivit lite bättre på det här med bordtennis.

2 kommentarer:

Max sa...

"betydligt mindre inflytelserik pingisblogg"

Dagens bästa. :)

rikard sa...

;)

God Jul, Max!