söndag 30 januari 2011

Idiotvind njuter av Chen Qi

Jag satt och skrev ett inlägg om Chen Qi redan i fredags. Därför passade det ju sig utmärkt att han lyckades vinna English Open. Då kan min text om Chen få spela rollen som hyllningstext till den nyblivne mästaren. Jag vill också passa på att säga att hans seger bringade mycket glädje till mitt, av flitig konditionsträning, allt starkare pingishjärta.

Det var en lustig syn att se Chen Qi och Alfredo Carneros kliva in i hagen för sitt möte i första omgången av English Open.

Chen Qi gjorde entré och såg ut som en genetiskt framodlad pingismutant, en superhjälte i klass med Spiderman och Wolverine, med varje muskelfiber och instinkt specialdesignad för att väsa forehand.

Alfredo gled in i hagen och såg ut som en man lämpad för att blanda drinkar i någon bar på Ibiza och spela lite strandpingis i sandaler.

Sen började matchen.

Och bilden förstärktes.

Det är något speciellt med att se Chen Qi spela forehand. Han har en träff som får bollen att se ut som en målsökande missil. Man får känslan av att Chen Qi kontrollerar och styr bollen från träffen till landningen, som om han aldrig släpper kontakten med den. Och hans träff är så mjuk, som om han bara övertalar bollen på ett diplomatiskt men effektivt sätt att göra precis som han säger.

Jag uppmuntrar er alla att gå in på itTV, klicka på "main" -> "English Open", leta fram Chen Qis matcher. Njut av hans överkörning av Ma Lin, njut av hans backhandflippar (i brist på ett bättre ord), men framförallt, njut av forehandträffen och dess bollbana. Se matchen mot Carneros. Njut av kontrasterna, njut av bollen som innebär 4-1 i första set, njut av inslagningen och skillnaderna i spanjorens och kinesens forehandteknik. Det kan få er att känna er som pingisnördar. Njut av det också.

Inga kommentarer: