måndag 18 oktober 2010

Ungern

Svenskarna hade det lite tungt i Ungern. Några hyfsade resultat i tidigt skede men Jörgen Persson åker mot Keinath och Robert Svensson tappar 3-0 på finalseedade Chuan Chih-Yuan.

Helgens mest anmärkningsvärda resultat tyckte jag var Koki Niwas totalkross av Yin Hang i U21-turneringen. De möttes i World Junior Circuit finalen förra året, visserligen kändes Koki Niwa som den bättre men Yin Hang vann. Yin är rankad fyra bland världens 15-åringar. Den 16 år gamle Koki Niwa vann i nästa omgång med 12-10 i sjunde avgörande mot Andreas Törnqvist och fortsatte sedan med att vinna hela U21-turneringen.

Ettan på U15-rankingen, Zheng Peifeng, också från Kina (Kina har plats 1-7), pressade Jiang Tianyi till ett sjunde avgörande set i seniorturneringen. Jiang Tianyi är 34:a på världsrankingen. Bra gjort av den lovande 15-åringen som spelar som spelar ett underhållande spel med pennfattning och rpb-backhand.

Sedan gläds jag oerhört åt faktumet att Kenta Matsudaira visade lite klass igen. Framme i semifinal och vinst mot bl.a. Ryu Seung Min och Jiang Tianyi. Kanske är han på gång igen.

Men, hur som helst, vilken fantastisk final det blev tillslut.

Inga kommentarer: