onsdag 13 oktober 2010

Slut på daltandet

I dessa dagar pratas det mycket om hur pingisen ska bli större och mer populär i Sverige. Hur vi ska lyckas återuppliva de gamla glansdagarna. Det talas om behovet av en TV-sänd elitserie och skickliga PR-folk och säljare som kan finna vägar att visa upp vår sport och nå ut till folket.

Ääääähhhh, säger jag. Vi behöver inga PR-jippon.

Vad vi verkligen behöver är att få fram bättre pingisspelare. Om alla spelade som pojkarna i klippet nedan så hade varje elitseriematch dragit tusentals och åter tusentals åskådare. TV-kanalerna hade bönfallit på sina bara knän att få sända vår sport, istället som nu då vi får betala TV-kanalen för att få synas.

Pingisen har utvecklats till en helt ny, smått overklig nivå. Pingis ÄR den häftigaste sport som går att se. Det finns ingen annan sport som får åskådarna att betvivla sina ögon så som dessa spelare kan. Om amatörmässig fotboll på leriga planer och skridskoåkande slagskämpar med machoattityd kan locka stora åskådarantal hos den sportnördiga svenska befolkningen, då måste de ju gå man ur huse ifall de kunde få se något sådant här.

Det gäller bara att dagens pingisungdom börjar förstå vilka otroligt höga fysiska krav som ställs på dem och att de börjar köra på allvar. Inget mer trams. Det, eller så får vi börja sända kinesiska ligan istället för den svenska elitserien.

Inga kommentarer: