måndag 14 juni 2010

Namnmemorering

Det är nyttigt att titta till någon annan sport ibland och få lite perspektiv. Jag klagar på ITTF och deras påfund ibland, men än så länge behöver vi inte gå och undra vad den kommande VM-bollen kommer att ha för kvalitéer. Kanske blir det en lättare boll så att spelarna slår ut sig i början av turneringen? Kanske blir det en boll som passar defensivspelarna bäst? Kanske blir det en lite fladdrigare boll för att göra det lustigare för publiken att titta på? Det kan väl vara skoj om bollen vobblar lite i luften så det blir lite mer slumpartat och lite oväntade missar?

En kille som tycks ha ganska bra koll på den tråkigt förutsägbara pingisbollen är Zheng Peifeng. Lägg namnet på minnet. Kinas juniorer visar sig inte ute på juniorturneringar alltför ofta så de var inte toppseedade någonstans i hemma tävlingen i Chengdu. De vann allt ändå.

Herrjuniorernas lagturnering vanns av Kina C, Zheng Peifeng var ankaret som gick obesegrad genom lagturneringen. Sedan följde han upp lagguldet med guld i singel där han i semi och final slog de två toppseedade och välrespekterade japanerna Masaki Yoshida och Asuka Machi. Guldmedaljören i OS 2016? Några rörliga bilder verkar inte finnas att se men av stillbilden att döma kan vi konstatera att det är ännu en pennfattad världsstjärna på gång. Underbart.

På tjejsidan blev Zhu Yuling lite ledsen när hon förlorade semin i kadetturneringen så hon tröstade sig med att vinna juniorturneringen istället bland de betydligt äldre motståndarna där 7 av 8 i kvart var kinesiskor.

2 kommentarer:

Ludde sa...

och naturligtvist rpb! högehänt xu xin? hoppas på nån ny spelstil! du som gillar deffar,vet att det har funnits en som spelade penna och var deff. Det kan nog intressera dig. Intressant vilka nya spelstilar som kan komma. Snedögona borde ju exprementera lite då de har så många! Jag hoppas verkligen att de vågar testa, misstag kan ju bli succé. Förövrigt en ganska intressant och välskriven blogg som fler borde läsa. Mer pr arbete?

rikard sa...

Tack men pr är inte min grej. För mig räcker det med att de närmast sörjande nördarna besöker bloggen med jämna mellanrum.

Ja, en Xu Xin variant till skulle inte skada...