måndag 21 mars 2011

"Vad fan angår dig, Polens affärer?"

Fantastiskt glädjande seger i Polens Pro Tour för Robert Svensson och Mattias Karlsson. Med sin outtröttliga fighterattityd är de två utmärkta förebilder för Sveriges kommande generationer. Dessutom en semifinal för Jens Lundqvist i singeln som han till på köpet avslutade med en riktigt snygg tackning för matchen. Fyra segrar, var av tre i skilje, imponerade och var välbehövliga efter ett tapp på världsrankingen.

Är Sverige på gång?



Annars är det Lee Sang Su jag minns från Polens tävlingar, Japans insats vill jag glömma fort. Den 20-årige koreanen är helt fantastisk. Tack vare sin glimrande teknik behärskar han ett besinningslöst tempo, samtidigt är han taktiskt drillad, har dödande attacker från både forehand och backhand och tycks dessutom ha en minst sagt otäck serve.

Hans match mot Jens påminde, bortsett från tackningen, mycket om förra årets möte. Torpeder i backhanddiagonalen, tusen blixtsnabba attacker mot fickan, piskrappattacker med såväl backhand som forehand, servarna såg ännu jobbigare ut i år och så kom de där korta returerna i forehand och då ser inte Jens ut att tycka bordtennis är roligt längre.

Inga kommentarer: