tisdag 15 mars 2011

Många kinesiska namn...

Tydligen är det alltså så att Wang Hao, Zhang Jike, Ma Long och, hör och häpna, Hao Shuai är uttagna till singelspelet i VM i Rotterdam i maj. Kina har dock sju platser att fylla. Både ett och annat talar väl för att det är Wang Liqin, Ma Lin och Xu Xin.

Ska alltså Chen Qi, som visade ett så fantastiskt spel i England då han stod som slutsegrare efter vinster över bland annat Wang Liqin och Ma Lin, missa VM?

Eller blir det någon av de två mest rutinerade som lämnas utanför?

Eller blir det en jätteskräll? Den vänsterhänte, handskaksfattade, Zhou Yu sägs ha tagit klivet upp i seniortruppen och i uttagningarna slog han självaste Xu Xin i gruppspelet. Därmed verkar det som att Zhou, som jag tror är 93:a, har sprungit om jämngamle Yan An och 92:an Fang Bo som annars fått stort förtroende. Han har också armbågat sig före Song Hongyuan och Lin Gaouyuan som slutade före honom i Junior-VM senast.

Vad det gäller uttagningarna har jag sett alla resultat från gruppspel och slutspel. Utöver Zhou Yus seger över Xu Xin i gruppspelet var de mest anmärkningsvärda resultaten Wang Haos förlust mot någon Liu Yi och Hao Shuais klara 4-1 mot Ma Lin. Grupp D var en riktig dödens grupp med Xu Xin, Wang Liqin, Chen Qi och Zhou Yu.

I slutspelet tog sig Ma Long, Ma Lin, Wang Liqin och Zhang Jike vidare från kvartsfinalerna och slutligen blev det alltså final mellan Zhang Jike och Ma Lin som Zhang vann. Hur Wang Hao och Hao Shuai blev klara på VM på det begriper jag inte. Det känns som jag missat något.

Den som vill gräva djupare i saken kan ju börja sätta sig in i slutspelsschemat:

Inga kommentarer: