måndag 28 februari 2011

Minnesstund

Här på Idiotvind pratar vi med värme om musiken som säger något. Som står för något. Men det behöver ju inte bara gälla musik. Det skulle också kunna gälla politiken. Tyvärr är politiken idag lika innehållslös, falsk och vinstdriven som musikvärlden.

Så nu när det är 25 år sedan vår starkaste, rakaste politiker mördades vill Idiotvind delta i minnesceremonierna. Idag när jag hör Olof Palme tala, eller läser om hur han kallade Francos fascistregim för "satans mördare" och gick i protesttåg mot USA:s bombningar av Vietnam, känns det otroligt avlägset, helt overkligt rent ut av.

Jag skulle vilja säga "tänk er dagens politiska ledare göra något sådant". Men det gör jag inte för era huvuden skulle explodera ifall ni försökte. Skillnaden mellan Palmes raka rygg och orubbliga, personliga övertygelse är så långt bort man bara kan komma från dagens ynkryggar till politiker. Idag har vi usla kräk som Carl Bildt som svansar efter amerikanarna i något planlöst krig i Afghanistan och som inte ens vågar fördöma en fallande diktatur då den mördar sin egen befolkning.

Idiotvind både bugar och sörjer djupt.

Inga kommentarer: