söndag 6 februari 2011

Idiotvind klamrar sig fast

Kamrater, vi har en tung, mörk och svår period framför oss.

Det är den tiden på året som får oss musikälskare att gå runt med ett konstant illamående och en känsla av att det vi värdesätter allra mest här i världen har blivit kidnappat, skändat och förgiftat av ytliga, tomma, falska människor och simpel profit. Det är äckligt. Mycket, mycket äckligt.

Vi måste stå starka nu. Vi måste hålla fast vid vad vi vet är rätt, riktigt och sant på samma sätt som vi skulle klamra oss fast vid trädstammen då flodvågen kommer.

Det finns många sätt att föra kampen på. Det är lätt att förfalla till blint, ursinnigt hat. Det är lockande att angripa, såga, förkasta, förnedra. Det är så lätt. Ack, så lätt. För det är så obegripligt uruselt. Men det hjälper inte. Det gör bara eländet starkare. Här kommer det inte nämnas med ett ord.

Istället kommer vi bara intensifiera uppmärksamheten och kärleken till musik som är på riktigt. Som uttrycker något. Som sätter ett avtryck hos lyssnaren och som satt ett avtryck i den mänskliga artens historia. Som lever kvar, som säger lika mycket idag och som kommer fortsätta göra avtryck även imorgon.

Inga kommentarer: