måndag 25 januari 2010

Matpoesi

- Hej och välkomna till det enda matlagningsprogram som återstår sedan alla tv-kockar, kokboksförfattare och matkrönikörer slaktats och tillagats som kalops. Den användes förresten till att göda alla hemlösa så nu går de omkring längs stadens alléer, mätta och feta med belåtna leenden och bugar åt duvorna, dansar med pensionärerna och kastar slängkyssar åt skyltdockorna.

- Förra veckan var Carl Micheal Bellman här och bjöd på en präktig frukost i det gröna. "Rött vin med pimpinella och en nyss skjuten beckasin" blev det då och ägg, oliver, kyckling och mandeltårta. Imorgon skulle Dylan varit här men han lät meddela: "I got a brand new suit and a brand new wife, I can live on rice and beans". Så vi försöker hitta en ersättare.

- Idag har vi Tom Waits på besök och han har redan hunnit lära oss att äggvitan är perfekt att kamma bak håret med. Men Tom är inte ensam, han har ett helt följe med sig. Här är Satchel Pudding och Lord God Mose, och där bakom Blackjack Ruby står Nimrod Cain och de som står och viskar till varandra därborta är Jesse Frank och Birdy Joe Hoaks. Och han som sitter på den gamla kistan tilltalas Scarface Ron. Så berätta Tom, vad blir det?

- "Well I dined last night with Scarface Ron
on tilapia fish cakes and fried black swan
razor weed onion and peacock squirrel
and I dreamed all night about a beautiful girl"

- O himmel! Så vackert det lät, det måste ha varit fantastiskt.

- Njae, säger Tom med sin sammetsröst av grus, rost och eld, när jag vaknade var hon borta.

- Jag menar maten, den stekta svarta svanen, påfågelekorren och allt det där...

- Jaså, ja...

Inga kommentarer: