tisdag 21 september 2010

Hjältens återkomst i tourens höstmörker

På den internationella pingisfronten känns det verkligen som en riktigt avslagen sommar och höst. Inte mycket finns att se fram emot och bara det fantastiska Harmony China Open har värmt oss med sin strålande stjärnstatus, dramatik och utomjordiska uppvisning. Det ser ut som vi får vänta tills december på nästa bordtennishögtid då Pro Tour Grand Finals avgörs.

Nu drar förvisso damernas World Cup igång om ett par dagar, strax därefter är det World Cup för lag. På damsidan ska det bli intressant att se hur japanskor och singaporianskor klarar av att mäta sig med Kina. I lagturneringen blir det mest intressant att se vilka kinesiska herrar som får spela. Tyvärr får vi vänta en månad till på herrarnas World Cup i singel.

Och tyvärr har den där Pro Touren helt och hållet stannat upp med sin tour. Åtminstone pro-delen, det är mest bara en tour. Österrike, Ungern och Polen är vad hösten har att erbjuda. "Spännande" säger kineserna och skickar sina 15- och 16-åringar. "Inga kineser? Spännande..." säger Boll och stannar hemma och räknar sina guld istället. Därmed sänker sig en unken, avslagen stämning över tävlingarna.

Men nu ska vi inte helt och hållet måla fan på väggarna. För det första blir det ju roligt att se vad unga kineser som Zheng Peifeng, Song Hongyuan och Lin Gaoyuan kan uträtta. Men framförallt! Jörgen Persson gör comeback i internationella sammanhang efter en lång tids frånvaro. Högst intressant att se vad han kan göra inför uppladdningen till OS 2012. Den 13:e oktober börjar Ungerns Pro Tour.

1 kommentar:

Rock N´Rolf sa...

Jörgen! Du är så härlig!