onsdag 22 september 2010

Historisk genigalenskap

- Jag tänkte inte sänka den svarta eftersom jag hade frågat och fick veta att det inte fanns något pengapris för en 147. Vad är poängen med att göra 147 om man bara tjänar 4 000 pund?

Bara en människa på hela jorden kan säga så och ändå behålla all vår kärlek till honom. Och som vi har längtat! Hela sommaren går utan att vi får en skymt av det galna geniet och sedan, då snookersäsongen drar igång i Shanghai, då är O'Sullivan inte med. Vilken tung vecka det blev.

Men nu i Skottland, i World Open i Glasgow, där är han med. Och gör i sista framet mot Mark King karriärens 10:e maximum break och går därmed upp i ensam ledning i den statistiken då snookervärldens mest framgångsrike spelare genom tiderna, Stephen Hendry, tidigare delade ledningen med Ronnie på 9 stycken.

Det verkar dock inte som Ronnie bryr sig så där överdrivet.

Redan vid 48 poäng börjar han tydligen tänka på ett maximum break, därför frågar han domaren hur mycket prispengar det är för en 147-serie. Domare Jan Veerhas svarar att det bara är en belöning för turneringens högsta serie, inget speciellt för ett maximum alltså.

- How much is that? frågar Ronnie samtidigt som han ställer upp sig för nästa stöt.
- 4000, svarar domaren och ett hånflin speglar Ronnies ansikte medan han sänker den sjunde röda.

Några stunders Ronniemagi senare då han briljerat med några helt otroliga stötar är han äntligen framme vid alla snookerspelares dröm, 140 poäng och perfekt läge på sista svart för optimala 147 poäng. Då går han och tackar motståndaren Mark King för matchen, totalt ointresserad av det historiska ögonblicket. Efter domarens uppmaning och inför en förbryllad Mark King går han dock fram och helt utan förberedelse skickar iväg svart på det vårdslösaste och mest nonchalanta av sätt.

Se Ronnie "The Rocket" O'Sullivans historiska 10:e maximum break här!

Inga kommentarer: