fredag 17 september 2010

Den absoluta höjden av idioti

Det här är riktigt roligt på riktigt.

Det är också på riktigt. Man kan tro att det är ett skämt, men jag har kollat upp det. Det är på riktigt.

Fast mest av allt är det riktigt roligt.

En samling rabiata, paranoida kristna amerikaner har satt ihop en musikdokumentär som, med sina 6-timmars extramaterial, klockar in på 10 timmar i ämnet They Sold Their Souls for Rock n' Roll. Där för de fram bevis, på fullt allvar, för att i stort sett varenda artist värd namnet sålt sin själ till djävulen i utbyte mot berömmelsen.

"While Satan is using music to destroy millions of souls, God is using this video to rescue multitudes from destruction - own your own copy of this four-part series now, for just $29.95! It's a must see!".

Det börjar givetvis med den hemska hårdrocken och självklart myten om Robert Johnson som sålde sin själ till djävulen vid korsningen av Highway 49 och Highway 61. Och bevisen är helt glasklara, det går liksom inte att skoja bort. Jag menar, Black Sabbath döpte ju ett album till We Sold our Soul For Rock n Roll. Där ser ni, dom erkänner. Det är alltså sant. Men det slutar inte där, o nej, det är bara början. Jag menar, alla som spelat Stairway to Heaven baklänges vet ju att Led Zeppelin var i tjänst hos mörkrets härskare. Men i den här dokumentären kommer de verkliga avslöjandena.

Varken Britney Spears, Beach Boys, Michael Jackson, David Bowie, Bono, Eminem, John Lennon eller Ricky Martin klarar sig undan. Kort sagt, alla kända musiker har sålt sin själ till djävulen. MTV är en av de stora bovarna; "Watching MTV and listening to this kind of music is like getting a spritual blood transfusion from hell". Inte ens den mysige Carlos Santana är fri från demonerna; "The Devils that's using Carlos Santana is the same devils that used Charles Manson". Och Elvis var givetvis djävulens hantlangare, så som han dansade med höfterna, men det visste vi ju redan.

Det fantastiska är att hela dokumentären finns på Youtube, del för del, så det är bara slå sig ner och låta sig hänföras av det absolut dummaste ni någonsin har sett. Här kommer en sammanfattning i form av den TV-reklam som gjorts om mastodontdokumentären. Men lova att ni klickar er vidare till de riktiga avsnitten, så kör vi ett läxförhör på söndag om musikens alla förlorade själar. Ok?

Inga kommentarer: