fredag 26 augusti 2011

Kinesiska öppna har börjat

Hela världseliten spelar nu Harmony China Open, det är en av de största tävlingarna pingisen har. Att vinna OS i London nästa år är en barnlek jämfört med det här.

Ifall Robert Svensson lyckades slå Seo Hyun Deok väntade finalseedade Ma Lin i andra omgången trodde nog 100% av pingisvärlden. Men Svensson hade inte så mycket att sätta emot mot Deok och Ma Lin förlorade mot Alexey Liventsov. Där small det till. Vägen ser aningen lättare ut för Seo Hyun Deok nu. Men man må se upp med Liventsov uppenbarligen.

Harald Andersson imponerade i kvalet med en seger mot Kan Yo. Därefter fick han chansen att mäta sig med Zhang Jike. Pingis Anger Management bloggen ansåg att Harald inte skämde ut sig även om han inte heller var så nära. Förhoppningsvis en nyttig erfarenhet för Harald ändå.

Och även om Jens Lundqvist var bra med och tog två set då han ställdes mot Zhang Jike för något år sedan lyckades han inte undvika att skämma ut sig. Eller, åtminstone anser jag att är man över 30 och klädd i landslagströjan, då skämmer man ut sig när man skriker könsord och gnäller på domaren. Så vitt jag vet undvek Harald i alla fall en sådan fadäs. Så ett grattis till hans fina insats i Kina, både vad det gäller spelet och ett värdigt representerande av vårt landslag. Jens å sin sida slog Shibaev och nu väntar Gao Ning, god vinstchans där, honom har han slagit förr.

Någon som verkar tappat sin form är Lee Sang Su. Nyligen glödhet men nu ut i första omgången i U21 och totalt utspelad mot den några år yngre kinesen Yan An i huvudturneringen. Å andra sidan börjar den lille gossen bli stor. Det är inte alla som känt sig nödgade att ge bort en poäng mot Wang Liqin för att inte råka nolla honom...


Inga kommentarer: