onsdag 11 maj 2011

Idiotvind tippar kvartsfinalerna

Här presenteras de åtta spelare som tar sig till kvartsfinal, samt hur de fyra matcherna slutar. Det kan verka svårt att förutse, vissa av resultaten kan tyckas förvånande, nästan otroliga, men jag är helt säker. Precis så här kommer det att gå, jag ser det så klart och tydligt framför mig. Helt kristallklart. Finns ingen tvekan alls längre. Ingens alls. Inte ett uns. Inte minsta gnutta...

Wang Hao (CHN) - Jun Mizutani (JPN)

En säker seger mot Ryu Seung Min ger Wang Hao en plats bland de åtta bästa. Mizutani tar sig fram genom en minst lika lätt seger mot Gao Ning. Kvartsfinalen blir en spektakulär drabbning med många långa bolldueller där Wang Hao kommer slita för att slå igenom japanens täta försvar. Trots att matchen ser ut att gå kinesens väg kommer Mizutani jobba sig in i matchen allt mer och tvinga fram allt fler misstag från en allt tröttare Wang Hao. Tillslut skräller Mizutani och tar sig till semifinal.

Ma Long (CHN) - Seo Hyun Deok (KOR)
Det blir en tuff 1/8-delsfinal för Ma Long, men han kommer gå vinnande ur mötet med fantastiske Mr Oh. Seo Hyun Deok kommer å sin sida stå för VM:s största skräll när han slår ut Ma Lin. Genom sina tidigare segrar kommer Seo växa för varje match, precis som Judd Trump i Snooker VM. Den vänsterhänte koreanen kommer med sin hunger och sin kvickhet, sitt uppstudsspel och sin övernaturliga förmåga att finna vinklar aldrig ge den gamle kinesen tillräckligt med tid och med sin vinklade backhand kommer han jaga ut Ma Lin långt, långt i forehand där han verkligen inte vill ha bollen. I kvartsfinalen blir dock Ma Long för svår. Kinesens tunga, konsekventa spel kommer betvinga koreanen och Ma Long blir Kinas hopp på den övre halvan.

Zhang Jike (CHN) - Xu Xin (CHN)
Tänk, för två år sedan var det ingen som pratade om de två ungdomarna. Nu är de två av förhandsfavoriterna, fruktade och respekterade av en hel pingisvärld. Jag hade Zhang Jike som slutsegrare fram till ungefär tio minuter innan tipset skulle slå in. Sedan insåg jag att trots att han tidigare haft en bra bild på hur han ska slå Xu Xin så har den pennfattade akrobaten tagit ett steg till i sin utveckling och är inte längre lika sårbar och lätt att låsa. Så efter att ha besegrat landsmannen, den levande legenden Wang Liqin, i en episk duell i 1/8-delen kommer Xu Xin fortsätta som den tornado han är och även slå ut Zhang Jike.

Chen Qi (CHN) - Timo Boll (GER)
Jag funderade länge över huruvida Dimitrij Ovtcharov kunde skrälla mot sin landsman. Men Timo tar sig till kvartsfinal tack vare tryggheten i att veta precis hur han ska spela mot Dima. Chen Qi ger aldrig Samsonov någon chans, vitryssens hopp ligger i att Chen Qi blir darrig. Men det blir ett möte mellan två vänsterhänta spelare i den sista kvarten. Där spelar Boll, visserligen overkligt säkert, men för passivt och snällt med för stor säkerhetsmarginal mot en vilt attackerande Chen Qi med sina gudomliga backhandflippar och målsökande forehandmissiler. Med sin fysiska, aggressiva, vackra bordtennis tar sig Chen Qi till semifinal mot Xu Xin.

Inga kommentarer: