fredag 22 april 2011

Bra startfält

Lite av en nätstorm, som Aftonbladet brukar kalla det, bröt ut när jag nämnde VM och tips. Kommentarerna vällde in så det är klart att vi måste tippa VM. Lottningen sker 6:e och 7:e maj, singelspelet börjar den 10:e. Så det gäller att alla är snabba, vi har några dagar (kvalspelet börjar den 8:e men det får vara okej att tippa under kvalet).

Anmälningslistan är i dagsläget imponerande, nästan overklig. Bara två spelare på Top-20 saknas, nummer 18 och 19. Dels ständigt skadade Michael Maze, dels Hao Shuai som inte platsar i Kinas trupp. En annan världsspelare som saknas är den unge koreanen, bloggfavoriten, Lee Sang Su. Sydkorea har tidigare haft stenhårda kvaltävlingar som de följt slaviskt (Joo Se Hyuk missade OS 2008), förmodligen har super-Lee snubblat i en av dessa tävlingar. Mycket tråkigt. Jag hade bytt ut Cho Eon Rae mot Lee i hundra fall av hundra utan att blinka.

Konkurrensen är sjukt tuff, framförallt i Kina, men även i Korea och i viss mån Japan. Hao Shuai och Lee Sang Su hade platsat i alla andra landslag och varit fixstjärnor i de flesta.

Pingisfantom 1 som inte platsar i VM-truppen...


Pingisfantom 2 som inte platsar i VM-truppen...

Inga kommentarer: