måndag 21 maj 2012

Ställningstagande

Imorgon är ännu en av monarkins jippodagar i den svenska "demokratin".

Vår monarki är en kvarleva från en tid då Sverige var en diktatur. Genom sin fortsatta existens håller den vid liv uråldriga uppfattningar och värderingar om personkult och vissa människors mera värde.

Många europeiska länder har härskats av kungar. Många av dessa har idag gjort sig av med sina kungar. Till exempel gjorde sig Frankrike av med sitt kungahus 1789. Är det inte dags för Sverige att frigöra sig, om än på ett mindre blodigt sätt, från kungahusets unkna rester.

Kungahuset är dessutom, av grundlagen, knuten till svenska kyrkan och dess kristna tro. Det är ett obehagligt och omodernt inslag i vad som förväntas vara en modern sekulariserad stat.

Alla människor borde ha rätt att välja både yrke, religion och liv på egen hand.

Det är inte värdigt ett land som Sverige att från födseln fängsla en av våra medborgare till ett förutbestämt liv i offentligheten, pålägga honom eller henne förfädernas härskarsymboler och genom lag påtvinga honom eller henne en övernaturlig tro på att mänskligheten befriats från synder vi ännu inte begått genom en mänsklig offergåva som gavs oss för 2000 år sedan, utan vår möjlighet att tacka nej och som hotar med en evig tortyr i eld ifall vi inte accepterar budskapet. Och sedan kalla denna människa för landets och folkets representant.

Det är helt enkelt inte okej 2012.

Vi kan alla, på det allra enklaste sätt, visa att vi inte vill vara en del av detta hyckleri genom att gå ur svenska kyrkan och gå med i republikanska föreningen.

Här är en länk till Republikanska Föreningens hemsida.

Här är en länk som hjälper dig gå ur svenska kyrkan .

4 kommentarer:

Kinski sa...

"ja ja, ja hatar hela kungahuset"

Lyckligtvis har jag kastat ut tv:n och undvikit att läsa idiotpressen, därmed har jag i detta fallet klarat mig ifrån detta vedervärdiga lismande spektaklet, förhållandevis väl.

Men visst, detta är ju bara början på det journalistiska askmolnet som täcker detta landet nu.

Come, armageddon, come.

rikard sa...

Armageddon kan titta in och ta med sig kungahuset och kvällstidningarna och sen lämna oss andra i fred...

Grillvante sa...

Sunt och konstruktivt av Idiotvind. På 70-talet var vi på väg att stjälpa denna innehållslösa konstruktion. Men den meningslösa skiten kom tillbaka. Visst var det svårare tider, men upplysningen verkar ha varit bättre för över två hundra år sedan. Tankarna åren innan och under 1789 var ju inte alls så dumma, även om det med tiden ballade ur en aning,,,

Magnus Kindblom sa...

Jo det är dags att bli av med detta och det har varit dags länge.