onsdag 23 maj 2012

New Noise

I Incheon City, Sydorea förra helgen besegrade Lee Sang Su självaste Ma Long. Alla som följt Idiotvind känner till den värme och spänning vi följt de sydkoreanska sparvarna växa upp till fullfjädrade rovfåglar. Det är en fantastisk resa vi har fått vara med på och den är inte slut än. Jag har faktiskt satt ihop en lite lätt avant-gardistisk hyllningsvideo angående Lees seger, bara en pytteliten flashback av slutbollarna som går att finna i slutet av inlägget. Tyvärr tycker jag att kvalitén på itTV:s sändningar har försämrats.

Förlusten i kvartsfinalen över Kazuhiro Chan måste varit en av karriärens tyngsta för Lee. Men även om vi unnade Lee den här segern så är Kazuhiro en annan bloggfavorit (han är ju Japan). Han är en obehaglig motståndare, inte minst för sin serve som det är omöjligt att se om det är under eller över i och det var inte så längesedan han blockerade ut Ma Long i tre raka set i World Team Cup.

Den koreanska publiken fick dessutom se Jörgen Persson i en begynnande OS-form. Seger mot den kinesiske framtidsmannen Bo Fang imponerar och han var inte heller helt borta mot Zhang Jike. Bättre har jag inte sett honom spela sen OS 2008...

Ännu roligare för Sverige var att Kristian Karlsson vann U21-turneringen efter vinster över bl.a. Irans Noshad Alamiyan och japanerna Asuka Machi och Jin Ueda. Fantastiskt imponerande. För övrigt tog sig både Kristian Karlsson och Mattias Karlsson in i huvudturneringen.

Tillslut stod Zhang Jike mot Xu Xin i final. Den äldre generationen, Wang Hao och Ma Lin, hade viftats bort och efter skiljebollar i skiljeset var det världsmästaren Zhang Jike som räddat en matchboll och tagit hem segern.

Nu börjar China Open!

Ma Long är förmodligen lite sugen på revansch.

Lee Sang Su är både sugen på revansch och fylld av självförtroende.

Karlsson & Karlsson är fyllda av självförtroende.

Japan ställer upp med 13 spelare i herrklassen.



De sex bästa kineserna är med. Jag känner på mig att minst en kommer att förlora mot en icke-kines.

Jag känner att utvecklingens vindar blåser och sakta men säkert förändrar världselitens pingislandskap så som vi är vana att se det.

China Open blir fantastiskt...

Inga kommentarer: