söndag 6 november 2011

Årets uppstuds

Alltså, Xu Xins attack vid 9-0... det kan vara min favoritpoäng 2011.

Men det är, som man brukar säga när en kines förlorar, roligt för bordtennisen att Ovtcharov lyckas slå Wang Hao. Ma Lins förluster mot dussinspelare säger ingenting om att omvärlden närmar sig Kina. Bara att Ma Lin närmat sig omvärlden. Eller snarare kraschlandat i omvärlden.

Samtidigt visar Ovtcharovs glädje direkt efter vinsten hur lång väg det är kvar. Vad han egentligen har gjort är att ha kvitterat lagsemifinalen i World Cup till 1-1. Hans reaktion är dock i nivå med att ha vunnit en mästerskapsfinal. Den är emellertid fullt förståelig.

Särskilt med tanke på den vansinniga förnedring lagkamraten Bastian Steger senare drabbades av mot Xu Xin. En sådan brutal överkörning där världsåttan bara släpper 10 poäng till nummer 20 i världen, var av ett är ett bortskänkt poäng vid 10-0 i andra, skapar direkt uppståndelse i bordtennisvärlden.

Men den där forehanden av Xu Xin på Bastians långa serve vid 9-0. Jag kan inte låta bli att gapskratta när jag ser den. Det är den optimala förnedringen och den optimala briljansen sammanflätat i ett och samma ögonblick.

Final mot Sydkorea om en halvtimme. Nu hoppas och tror jag att Ma Long och Xu Xin får sköta det här...

2 kommentarer:

Rock N´Rolf sa...

Löjligt att ge bort en poäng vid
10-0. Tyckte ju t.o.m tysken själv!

rikard sa...

Javisst!

På elitidrottsnivå ska man väl inte ge bort barmhärtighetspoäng?

Det blir bara ännu mer förnedrande. Fast det kanske var det Xu Xin var ute efter.

Ingen idé för Bastian att gnälla och tjura dock, han får helt enkelt se till att bli lite bättre så att han kan vinna poäng på egen hand.