söndag 31 augusti 2008

"Now everything's a little upside down"

Efter att ha kollat bloggtoppen kan jag konstatera att jag inte verkar ha vad som krävs för att slå mig in på Top-10. De gemensamma nämnarna för dessa skribenter tycks vara:

  • Ung kvinna (17 år verkar gångbart)
  • Skriva meningslösa, idiotiska inlägg
  • Tycka att man själv är skitsnygg
  • Med hjälp av ständigt nya bilder övertyga alla andra att man är skitsnygg (samtidigt som man skriver typ "oj, vad trött jag ser ut på den här bilden")
  • Prata mode

Men det här är ingen blogg för de breda massorna, det här är en blogg för alla förnuftiga människor som till följd av sitt förnuft och sin goda smak ses som udda människor med konstig/dålig smak. För det är en så upp och ner vänd värld vi lever i. Där folk som inte vet något om musik (ex. Bert Karlsson) bestämmer vad vi ska lyssna på medan de som skapat odödlig musik, som prisats, hyllats och influerat alla sina efterkommare, glöms bort.

För att inte tala om världens coolaste sport som på något sätt lyckats dra på sig en töntstämpel medan det samtidigt är coolt med motorsport. Den här bloggen är för oss, alla vi som tack vare en stark integritet lyckats behålla förnuftet i en värld där allt är upp och ner. Det här är en fristad, en sanningens befästning, här är allt som det borde vara, på riktigt. Här är Bob Dylan störst och pingis världens coolaste sport.

"Now everything's a little upside down, as a matter of fact the wheels have stopped. What's good is bad, what's bad is good, you'll find out when you reach the top. You're on the bottom."

- Dylan, 1975

Inga kommentarer: